Risicogedrag is een gedrag met een risico. Bij risicogedrag loop je dus kans op schade of verlies. Bijvoorbeeld je vrienden blowen en jij wil het wel eens proberen. Het uitproberen is het gedrag, de kans op geheugenbeschadiging is het risico. NEE zeggen tegen risicogedrag helpt je om schade op korte en lange termijn te voorkomen.
Daarom is het goed om te checken hoe jij omgaat met de risico’s waar je mee te maken hebt. Wij willen je helpen om er achter te komen hoe stevig je hiervoor op jouw LEGS staat. We zijn er voor jou! Chat, bel, mail of whatsapp jouw vragen!
Wil je anoniem hulp bij je vragen over weerbaarheid, meld je dan hier aan over een online en anoniem traject: aanmelden.
Time's up
Lees meer over dit thema
Kijktip: Sophie in de mentale kreukels
In deze aflevering van het programma Sophie in de mentale kreukels, bekijkt Sophie wat de invloed van alcohol is op onze mentale gesteldheid en of het de kans op een burn-out sterk vergroot.
Jeugd is gelukkig, houdt van een drankje en gebruikt minder vaak condoom
De Universiteit Utrecht, het Trimbos Instituut en het Sociaal en Cultureel Planbureau onderzoeken iedere vier jaar onderwerpen die jongeren tussen de 11 en 16 aangaan. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld de relatie met hun ouders, alcoholgebruik, seks en pesten.
Relaxt worden van blowen?
Wordt je echt relaxt van blowen? Robert legt je kort uit hoe het echt werkt.